Cum sa te simti bine in Rominia
Gastronomia românească
Cu toate că bucătăria internaţională vă stă la dispoziţie în restaurante, nu pierdeţi ocazia de a savura specialităţile româneşti. Hrana românească este bogată, gustoasă şi hrănitoare, deoarece toate produsele sunt obţinute pe bază de îngrăşăminte naturale. Carnea de porc estepreferata în general, dar veţi găsi şi viţel sau pui. Acestea sunt delicioase, în special pregătite la grătar.
Specialitatea românească este ciorba, o supă acră făcută din borş (tărâţe fermentate), slănină, cartofi şi carne de vită sau pui. Tocana, ca de exemplu "Tochitura moldovenească" şi "mititeii" (făcuţi din carne tocată la grătar cu sosuri aromate), sunt de asemenea foarte preţuite. Dintre specialităţile cu peşte, este renumit crapul fript (crapul este o specie din Delta Dunării). Renumitele vinuri româneşti - alb şi roşu, produse în podgoriile de la Murfatlar, Cotnari, Jidvei, Dealu Mare, Odobeşti, Valea Călugărească, sunt asociate cu specialităţile locale şi internaţionale. Ţuica românească, pălinca, precum şi specialităţile locale de bere sunt excelente.
Când să călătorim în România
România deţine toate elementele pentru practicarea turismului, a sporturilor de iarnă, a alpinismului, activităţilor celor mai variate, precum şi pentru lărgirea orizontului cultural.
Deci, alegerea perioadei în care să vizitaţi România depinde de ceea ce doriţi să faceţi. Puteţi avea o vacanţă extraordinară pe litoralul Mării Negre, îndeosebi între lunile iunie - septembrie, iar sporturile de iarnă pot fi practicate în Munţii Carpaţi începând cu perioada Crăciunului până în martie. Primăvara şi toamna puteţi vizita ţara, iar timpul cel mai potrivit pentru a vizita oraşul Bucureşti este de la începutul primăverii până toamna, însă capitala are un farmec deosebit şi în timpul iernii. Iarna este anotimpul potrivit pentru operă şi concerte.
îmbrăcămintea
în afară de îmbrăcămintea specifică oricărui anotimp vă recomandăm să luati cu dvs. un pulover călduros, o pelerină şi pantofi comfortabili. în timpul iernii se recomandă o îmbrăcăminte foarte călduroasă. Articolele de îmbrăcăminte din România nu sunt foarte scumpe deci puteţi cumpăra şi îmbrăcăminte în cazul în care aveţi nevoie de ceva.
Muzee
în Bucureşti se află Muzeul Naţional de Artă, situat în fostul Palat Regal (colecţii nationale şi internaţionale de pictură, sculptură, icoane etc.), Muzeul de Istorie şi Artă a Municipiului Bucureşti aflat în Palatul Şuţu, Muzeul Colectiilor de Artă, Muzeul Ţăranului Român (prezintă civilizaţia rurală şi arta populară din toate regiunile ţării), Muzeul Pompierilor, Muzeul Militar de Istorie.
Muzee în aer liber sau secţii în aer liber
-în Bucureşti Muzeul Satului, Curtea Veche
-în Cluj Napoca Muzeul Etnografic
-în Sibiu Muzeul "Astra"
-la Sighetu Marmaţiei Muzeul local
-la Timişoara Muzeul Pădurea Verde
-în Constanţa Muzeul de arheologie
Folclorul
Spre deosebire de alte ţări ale lumii, folclorul românesc s-a păstrat foarte bine şi exemple în acest sens pot fi găsite în toată ţara.
în Maramureş poate fi admirată arta lemnului, în Bucovina pot fi văzute ţesături şi costume populare ouă de Paşti vopsite. Horezu este vestit pentru olărie, iar Munţii Apuseni excelează în arta lemnului şi sărbătorile populare. Mărginimea Sibiului are sate ale căror vechi tradiţii s-au păstrat timp de veacuri, fiind înfrumuseţate cu rame pictate pe sticlă, costume populare, obiecte de uz casnic etc. Există de asemenea muzee care păstrează unelte ţărăneşti străvechi în următoarele oraşe Bucureşti, Sibiu, Cluj-Napoca, Râmnicu-Vâlcea, Focşani, Timişoara, Sighetu Marmaţiei. Muzica populară şi dansul popular reprezintă o tradiţie vie în România. Spectacole pot fi văzute în multe hoteluri şi restaurante din ţară. Muzica populară românească este vie şi ademenitoare, cu greu veţi rezista să nu o ascultaţi.
Arhitectura tradiţională
Casele ţărăneşti tradiţionale sunt de regulă mici şi pitoreşti, în unele părţi ale ţării albastrul apare adesea în contrast cu pereţii albi. Prispa şi streaşina reprezintă o caracteristică comună tuturor regiunilor. Mobila, perdelele, preşurile şi îmbrăcămintea sunt adesea făcute de mână.
Cumpărături
în România pot fi cumpărate obiecte interesante, cum ar fi feţe şi şerveţele de masă croşetate, obiecte din ceramică, oale, covoare, obiecte din lemn, porţelan sau argint şi icoane. Ca zone de cumpărături sunt recomandate cele din centrul oraşelor importante. Orarul magazinelor este de la 8.00 la 18.00. Magazine non-stop se află în oraşe. Magazine scutite de TVA sunt cele aflate în aeroporturile internaţionale.
O seară în România
O cină servită într-un restaurant sau la restaurantul unui hotel cu program artistic este o ocazie deosebită pentru a vă petrece timpul plăcut în România. Dacă doriţi să vă "distraţi", puteţi opta pentru un club de noapte sau o discotecă pe care le găsiţi în Bucureşti şi în oraşele principale ale Ţării .
Abonați-vă la:
Postări (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu